Maatwerk Chiptuning

Maatwerk Chiptuning

MAATWERK CHIPTUNING DOOR RS TUNING

Voordat wij aan uw auto gaan werken, leggen we u uit wat chiptuning precies inhoudt. Uitgaande van uw wensen en verwachtingen bepalen we hoe we de gevraagde verbeteringen kunnen realiseren. Hierbij nemen we niet alleen de specifieke kenmerken van de auto zoals leeftijd en kilometerstand in onze analyse mee, maar ook uw rijstijl. Al deze factoren spelen namelijk een grote rol. Voordat we beginnen brengen we u volledig op de hoogte van wat we gaan doen en wat u kunt verwachten, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

werkplaats

Zo gaan we te werk

Allereerst maken we een proefrit om de originele waarden in de live data te bekijken. Tevens lezen we de auto uit op eventuele foutcodes en wordt gevoeld en bekeken of de auto technisch goed functioneert.

Uitlezen van de ECU-software

Bij de jongste voertuiggeneraties kan het zijn dat we de ECU moeten uitbouwen om de beveiliging tegen chiptuning te omzeilen en software te kunnen lezen en schrijven. Dit is een uiterst precieze handeling, die met de juiste gereedschappen en met uiterste zorg moet worden uitgevoerd. Onze werkplaats is daarvoor volledig uitgerust.

RS Tuning beschikt over originele Master tools om de ECU-software van elk merk auto uit te kunnen lezen. Bij het uitlezen en schrijven van de ECU-software maken wij gebruik van een gestabiliseerde voeding tot 100 ampère. Spanningswisselingen tijdens het laden kunnen namelijk softwarefouten veroorzaken die leiden tot motorstoringen en dat willen we vanzelfsprekend voorkomen.

Praktijktesten en optimaliseren van de software

Na het uitlezen van de software gaat RS Tuning deze bewerken door alle parameters handmatig in te stellen. Hierbij worden de mappen met kernvelden geoptimaliseerd, soms zijn er dat meer dan honderd…
Vervolgens word de software in de ECU geschreven. Na het schrijven (en eventueel inbouwen van de ECU) gaan we zelf testrijden. Daarbij zoeken we zoveel mogelijk rijsituaties op en bepalen we of het motormanagement met de nieuwe software goed functioneert en presteert.

Tijdens het testen gebruiken we on-board analyseapparatuur, waaronder Autel MaxiSys Elite en VCDS. Indien nodig bouwen we extra sensoren in, bijvoorbeeld een engine knock sensor of een externe wide band lambda sensor, die een indicator is voor de mengselafstelling.

Veelal zullen we de tuningsprocedure herhalen om verdere aanpassingen in de software door te voeren, totdat we het vooraf bepaalde doel hebben bereikt en de auto perfect rijd.

werk-in-uitvoering

HET RESULTAAT

Als resultaat van onze maatwerk chiptuning krijgt u een verantwoord getunede auto met software die doordacht is afgestemd op uw wensen.

“Bij RS Tuning krijgt u een auto terug waar aandacht aan is besteed, die qua prestaties en comfort voldoet aan uw verwachtingen en die duurzaam prettig rijdt.

Neem CONTACT met ons op wat de mogelijkheden zijn voor uw type auto.